In deel 1 konden jullie lezen waar je domeinnamen kunt registreren, en welke domeinnamen ik geregistreerd heb.

In deel 2 van ‘Geld verdienen met domeinhandel’ zal ik laten zien waar domeinen onder andere worden verhandeld. Ook wilde ik vertellen welke domeinnamen ik heb gekocht via deze websites/fora, maar omdat deel 2 al redelijk lang van stof is, stel ik dit uit naar deel 3.

Introductie

Domeinen worden op verschillende plekken verhandeld. Bijvoorbeeld op speciale sites puur en alleen voor domeinhandel zoals Sedo. Ook worden de domeinen op allerlei fora te koop aangeboden. Ik zal van elke website/forum een korte samenvatting en/of beoordeling geven die ik voor dit onderzoek gevonden heb.

Algemene site(s)

Sedo
Ik denk dat Sedo de grootste domeinhandel website is. Op deze website worden miljoenen (zeer mooie) domeinnamen aangeboden. Hier moet je dan ook vaak de hoofdprijs voor betalen. Er mag geen twijfel bestaan dat je hier de mooiste domeinnamen kunt kopen. Hier is een directe link Featured domeinnamen, en hier een link naar de domeinveilingen.

Nederlandstalige fora

SiteDeals
SiteDeals is een groot en actief webmaster forum. Dit wil zeggen; alle onderwerpen waarmee webmasters te maken hebben kunnen hier worden besproken. Dit gaat van complete websites die verkocht worden, tot het zoeken/aanbieden van werkgelegenheid. Het forum van SiteDeals is erg actief en zo worden er dagelijks domeinen aangeboden. Vrijwel alle domeinen die ik overgekocht heb, zijn via SiteDeals aangeboden. Omdat SiteDeals voor 99% Nederlandstalig is worden hier grotendeels .nl en .be domeinnamen te koop aangeboden. Het domeinnamen sectie kun je hier vinden.

TBForum.com
Net als SiteDeals is TBForum een groot en actief webmaster forum. Ook hier komen alle onderwerpen waar webmasters mee te maken krijgen aan bod. Ondanks dat de website ook op Engelstalig ingesteld kan worden, is ook hier het merendeel Nederlandstalig. Ik heb hier wel enkele mooie domeinnamen voorbij zien komen, maar geen enkele veiling heb ik gewonnen. Een nadeel van TBForum.com vind ik dat de website redelijk rommelig oogt. Hier is een directe link naar het domeinnamen sectie.

Webhostingtalk.nl
Dit forum gaat voornamelijk over het hosten van websites. Ook hier is een domeinnamen sectie aanwezig. Dit forum is sowieso qua domeinnamen handel een stuk minder actief dan de twee websites hierboven. Dit is een nadeel, maar kan ook zeker een voordeel zijn. Namelijk; als hier een mooie domeinnaam aan wordt geboden heb je een stuk minder concurrentie bij het bieden. Hier een link naar de domeinnamen sectie.

Buitenlandse fora

Sitepoint.com Marketplace
Een zeer actief forum voor wederom de webmaster. Dit is in mijn ogen het beste buitenlandse forum omtrent domeinnamen en websites verkoop. Er wordt hier zelden tot nooit een Nederlandse domeinnaam/website aangeboden. Een directe link naar Premium domeinnamen en een directe link naar Classified domeinnamen.

Digital Point forum
Nog een zeer actief forum voor onder andere; de webmaster. Op dit forum komen ook met enige regelmaat leuke .com/.net/.org voorbij. Wat mij opvalt is dat hier vaak mooie domeinnamen voor een goedkope prijs aan worden geboden. Hier is een directe link naar de domeinnamen sectie.

TalkFreelance.com
Dit webmaster forum is wel actief, maar niet echt in de domeinnamen sectie. Af en toe worden hier wat domeinnamen aangeboden, maar verwacht hier niet teveel van. Ook hier zijn de domeinnamen verdeeld in twee secties. Namelijk de Premium domeinnamen en Budget domeinnamen.

Samenvatting/beoordeling

Qua domeinnamen komt Sedo zeker het beste uit de bus. Het enige nadeel van Sedo is dat je voor alle domeinnamen de hoofdprijs betaalt.

Als je opzoek bent naar mooie .nl/.be domeinnamen dan kun je het beste naar SiteDeals en TBForum.

Voor mooie .com/.net/.org domeinnamen zou ik SitePoint in de gaten houden.

Als je budget .com/.net/.org domeinnamen wilt scoren, dan zou ik voor Digital Point forum gaan.

Tot slot

Het lijkt me leuk als jullie een bericht achterlaten wanneer jullie een domeinnaam gekocht hebben via een van deze websites/fora. Of laat ook zeker een bericht achter als je toevoeging of ervaring wilt delen!

In deel 3 ga ik verder met het vertellen van domeinnamen die ik via deze websites/fora gekocht heb (en voor welke prijs).

Succes!


Deel dit bericht:

 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • eKudos
 • NuJIJ
 • del.icio.us
 • Hyves
 • Live
 • MySpace
 • Reddit
 • StumbleUpon