Dit is deel 1 van “Geld verdienen met domeinhandel”.

Dat er veel geld omgaat in de domeinhandel moge iedereen duidelijk zijn. Mijn vraag was; kun je er zelf ook “makkelijk” van mee profiteren? Om daar achter te komen heb ik mij – zoals jullie in mijn vorige bericht kunnen lezen – de afgelopen weken in de domeinhandel-wereld gestort!

In deel 1 zal ik vertellen waar en hoe je ongeregistreerde domeinnamen kunt kopen.

Er zijn verschillende soorten domeinnamen. Er zijn bijvoorbeeld domeinnamen die nog niet geregistreerd zijn – en je dus zo kunt kopen – en er zijn domeinnamen die al wel zijn geregistreerd. Het voordeel van ongeregistreerde- boven geregistreerde domeinnamen is dat je die zo voor een vaste prijs kunt registeren.

Een bedrijf waar ik al enkele jaren goede ervaringen mee heb is TransIP. Hier kun je tegen een goede prijs domeinnamen registeren met je eigen DNS servers (later ga ik hier dieper op in). Voor dit onderzoek heb ik enkele domeinnamen bedacht die nog niet geregistreerd zijn, maar (later) wel veel geld op kunnen leveren. De volgende domeinnamen heb ik bij TransIP geregistreerd. De kosten per domein per jaar staat tussen haakjes achter elk domein (incl. 19% BTW).

Totale uitgaven: € 67,72.

Enkele domeinnamen wil ik gaan gebruiken om een website op te zetten. De andere domeinnamen zijn puur voor de verkoop.

In volgende delen zal ik laten zien hoe je geld kunt verdienen aan deze domeinnamen zonder dat je er iets voor hoeft te doen (zonder de domeinnamen te hoeven verkopen).


Deel dit bericht:

 • Twitter
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • eKudos
 • NuJIJ
 • del.icio.us
 • Hyves
 • Live
 • MySpace
 • Reddit
 • StumbleUpon